1 kg potatis(ar) , små, t ex Princess3,5 dl salt 1,5 l vatten Mojo 1 st chilifrukt , medelstor2 st vitlöksklyftor 0,5 st paprika , inlagd1 tsk spiskummin, malen 2 msk citronsaft salt 1 dl olivolja Tillagning 1. Tvätta potatisarna, låt skalet vara kvar. Koka upp salt och vatten och lägg i potatisen. Den kommer att flyta i grytan på grund av vattnets höga salthalt. Koka tills potatisen är nästan genomkokt. 2. Gör under tiden såsen. Kärna ur chilin och skala vitlöken. Skär i små bitar och mixa alla ingredienser utom olivoljan. Häll slutligen i olivoljan lite åt gången under fortsatt mixning. 3. Häll av nästan allt vatten ur potatisgrytan, sänk värmen på spisen och ställ tillbaka grytan utan lock. Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar. Skaka kastrullen då och då. Stäng av plattan, lägg hushållspapper eller en handduk över potatisen i fem minuter. Nu är potatisen skrynklig och har ett lager med salt på sig. 4. Servera potatisen med den kryddiga såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar